Kranjska gora Kranjska gora

Novice

Ugledni gostje na 45. Zlati lisici

( 08. 01. 2009 )
Zadnja novinarska konferenca pred začetkom tekmovanja

Srečko Vilar, generalni sekretar organizacijskega odbora: "Vsak dan si želimo kakšnih deset tisoč gledalcev. Tekmi bosta na odličnih progah, vremenska napoved je ugodna, za gledalce smo pripravili zanimiv program, zato - pridite navijat! In navijajte športno, za naše pa tudi za vse druge tekmovalke!

Da bi se izognili gneči na parkiriščih, smo se dogovorili za brezplačni prevoz do Pohorske vzpenjače, avtobus številka 6 bo vozil brezplačno v soboto in nedeljo, v obe smeri, od 7. do 18. ure.

Za avtomobile bo parkirišče na starem strelišču. Upoštevajte, prosim, oznake in navodila redarjev.

Med obema tekoma bo žrebanje vstopnic, vsak dan jih bomo izžrebali 5, lepe praktične nagrade iz svojega konfekcijskega programa je prispeval Audi - Porsche Slovenija.

Vnos alkoholnih pijač in pirotehničnih sredstev v tekmovalni prostor je prepovedan. Bomo pa na obeh straneh proge okrog ciljne arene dobro poskrbeli za hrano in pijačo.

Posebej nas veseli, da je letos medijsko zanimanje za lisico izredno. Prijavljenih je že več okrog 350 novinarjev, direktni prenos pa bo prevzelo kar 16 televizijskih postaj po celem svetu.

Veliko zanimanje za Zlato lisico je tudi med uglednimi gosti. Ponosni smo, da bo v soboto prišel na tekmo predsednik vlade, ki bo s seboj pripeljal šest ministrov. Gospod Borut Pahor je sicer tudi častni pokrovitelj tekmovanja. V nedeljo pa si bo slalom ogledal predsednik države dr. Danilo Türk.

Drago Rataj, vodja tehničnega odbora: "Proga je praktično pripravljena, tokrat nam je vreme resnično pomagalo. Še posebej pa smo veseli, da smo uredili tudi smučišče za turistično smučanje v dolino, po Antonovi progi in Čopki, kar pomeni, da bo turistično smučanje zaradi tekmovanja minimalno moteno. Tako da pripomb, da ne morejo smučati, letos ne bi smelo biti. Ne nazadnje je nova tudi sedežnica Pisker pri Arehu."

Nazaj na seznam